„Посланици на здравето“

На 13 юни 2016 г. от 14.00ч. в конферентната зала на Министерство на здравеопазването  се проведе награждаването  в Националния  ученически конкурс  „Посланици на здравето“. Събитието  бe открито от заместник-министъра на здравеопазването д-р Адам Персенски, а участие в награждаването  взеха представители на Министерството на образованието и науката, Министерството  на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерството  на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Специалната награда за изключително и ефективно изпълнение на проект със заглавие „С хранене и спорт към здравословен живот“ на учениците от втори, трети и четвърти клас беше присъдена на на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Горна Оряховица, с ръководител Валентина Кирова. Училището получи и специална награда от Представителството на Европейската комисия в България – в началото на новата учебна година участниците  са  покани в София да разгледат Народното събрание. Конкурсът е инициатива на Министерство на здравеопазването, в изпълнение на Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

С участието си в този конкурс  учениците придобиха здравословни навици на живот: здравословно хранене, спортуване,активен дневен режим, знания за значението на плодовете и зеленчуците, за отглеждането и съхраняването им.Те станаха истински посланици на здравето и отправиха своя призив към  всички свои приятели и съученици, към своите родители и учители: „Нека бъдем винаги здрави и бодри  като включваме на трапезата повече плодове и зеленчуци!”.

 

Picture 017 Picture 018 Picture 019 Picture 020 Picture 004 Picture 005 Picture 006 Picture 007 Picture 011 Picture 012 Picture 014 Picture 015 Picture 016

 

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.