Let`s Be Active

 

В Основно Училище „ Св. св. Кирил и Методий “– град Горна Оряховица се проведе инициативата “Let’s Be active”, част от дейностите по двугодишния международен проект “We’d Better Shape Up”, съфинансиран по програма „ Еразъм + “, Ключова Дейност 2. С богатия си календар от дейности в три основни направления: физическа активност, разумно балансирано хранене и избягване на вредни привички и зависимости, екипът партньори от 4 държави- Уелс, България, Италия и Португалия, реализиращ проекта, си е поставил като основна цел стимулиране на участващите юноши към водене на здравословен начин на живот.

По време на събитието “Let’s be active” на учениците от V до VII клас бяха създадени условия за забавление чрез изпробване на нови видове физическа активност и спорт. Под ръководството на инструктора по табата и пилатес г-жа Елеонора Маркова от Bluming-Спортен център се проведоха интензивни тренировки, на които учениците бяха насърчени да започнат да водят активен начин на живот. Беше обърнато внимание на благоприятното влияние на спорта върху физическото и психичното здраве на човек, както и на ползите от приема на вода и балансирано хранене.

Дори и без специален повод, винаги може да повторим днешния хубав ден! Кампанията за насърчаване на физическата активност сред учениците ще продължи.

Let’s be active

https://www.youtube.com/watch?v=xSQj7jCzkGA