Mobility 1

Първо работно посещение по

проект по Програма по „Еразъм+“

От 09.05.2022 г. до 13.05.2022 г. се проведе първа работна визита в  Бъри Порт, Уелс,  по  проект ’’We’d Better Shape Up!“. Представители на нашето училище в срещата бяха Марта Николова – заместник директор и Емилия Балканджиева – старши учител по английски език.

Учениците от училището-домакин посрещнаха топло и сърдечно всички участници в проекта, като бяха подготвили презентация за училището и града.

В рамките на работната среща бе дадена възможност за обмяна на идеи с нашите партньори от Уелс, Италия и Португалия. Домакините предоставиха възможност на всички участници да се запознаят с образователната система в Уелс и да обменят опит и добри практики с колегите партньори по проекта.

Обсъдихме програмата за предстоящите срещи и дейности. В срещите ще участват десет ученици от нашето училище на възраст 11-13 години. Те ще бъдат подбрани след процедура за кандидатстване, която включва попълване на формуляр, в който всеки кандидат да посочи мотивите си за участие в проекта.

Културната програма включваше посещение на исторически обекти и културни забележителности, сред които се открояват замъкът Кидвели, красивият туристически град Тенби и Националният исторически музей „Сейнт Фаганс“ в столицата Кардиф.

Срещата бе ползотворна и даде добър старт за по-нататъшните дейности по проекта.

Първо работно посещение по проект