ОТКРИТ УРОК НА ТЕМА „ЗИМА”

ОТКРИТ УРОК НА ТЕМА „ЗИМА”

иванка

На 27.01.2016 г. с учениците от първи „а” клас беше проведен открит урок по роден край на тема „Зима” под ръководството на госпожа Иванка Стоянова. Целта на урока беше учениците да усвоят и затвърдят знанията за промените, които настъпват през зимата в неживата и живата природа и за особеностите в труда на хората през този сезон.
Като предварителна подготовка на урока учителят изработи мултимедийна презентация с красиви зимни картини, апликира с учениците символа на зимата – снежен човек на син фон, издири подходящи гатанки и песни за зимата и осигури напъпила клонка от широколистно дърво.
Децата с интерес наблюдаваха зимните картини и от учебника, и от презентацията, отговаряха на въпроси, разказваха, оцветяваха.
Използвани бяха възможностите на интерактивната дъска, на която децата не само виждаха , но и можеха с електронната писалка да очертаят пътя на мечето до хралупата му, да посочат дома на птиците и животните през зимата.
Използването на новите технологии в урока активизираха учениците и направиха урока по-интересен.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.